EDIN DŽEKO U BORUSSIJI DORTMUND?: Oglasili se i Nijemci

2 Min Read

Bh. nogometaš je prošle sezone postigao 13 golova u 35 ligaških utakmica za Inter.

Edinu Džeki ugovor s italijanskim Interom ističe sljedeće godine. Međutim, Borussia Dortmund ne bi bila spremna platiti odštetu za bosanskohercegovačkog napadača, saznaje njemački portal ruhr24.de.

Isto tako, Džeko bi morao prihvatiti smanjenje plaće u BVB-u. Bh. nogometaš je prošle sezone postigao 13 golova u 35 ligaških utakmica za Inter.

Prethodno je pet godina igrao za Romu. Od 2007. do 2011. Džeko je već lovio golove u Njemačkoj – u dresu Wolfsburga postao je prvak 2009. i najbolji strijelac Bundeslige 2010. godine.

Džeko je često bio povezivan sa Borussijom u prošlosti. Do sada, međutim, nije došlo do transfera. Isto bi se moglo desiti i ove godine, mada se Džekino ime sada veže sa njemačkim prvoligašem iz Dortmunda.

Podsjetimo, Borussija ispituje stanje na tržištu nakon što je velikom pojačanju Sebastienu Halleru dijagnosticiran tumor na testisima.

Ipak, uprava kluba prvo bi željela pričekati “kristalno jasnu dijagnozu” kad je u pitanju Haller, kako je rekao šef BVB-a Hans-Joachim Watzke, prije nego što klub djeluje.

Haller (28) je početkom jula iz nizozemskog Ajax Amsterdama prešao u BVB za 31 milion eura. No, njemu je prije nekoliko dana tokom ljekarskog pregleda dijagnosticiran tumor na testisima.

Haller se prethodno požalio da se ne osjeća dobro nakon treninga

Share this Article