OSTRVO SMRTI SA KOJEG NEMA POVRATKA: Kada kročite na njega, imate manje od sat vremena da preživite! (VIDEO)

1 Min Read

Ostrvo je udaljeno oko 30 kilometara od obale brazilskog Sao Paula, a iz vazduha izgleda zapanjujuće lepo s obilje zelene vegetacije, prekrasnom stenovitom obalom, okupan u suncu i okružen kristalno čistim morem.

No ideja surferskog raja i egzotične lokacije za odmor brzo pada u vodu, jer ostrvo zmija nije taj naziv dobio zahvaljujući svom obliku, već zato što je dom najsmrtonosnijim zmijama na svetu, kojih je tamo doslovno na hiljade.

Na Zemlji ne postoji mesto na kojem je koncentracija zmija otrovnica veća, ističu naučnici. Budući da njegova površina iznosi tek 0,45 kvadratnih kilometra računica je jasna, tamo ne samo da ćete zasigurno videti zmiju, već ćete videti na stotine njih, odnosno jednu zmiju na svaki metar zemlje.

Nije ni čudno kako na tom otoku ljudi ne žive, a jedini dokaz ljudskog postojanja čini svetionik izgrađen kako bi se izbegli brodolomi. Neko je morao izgraditi svetionik i upravljati njime, a u ranim 1900-ima na ostrvu je živie čovek zadužen za to. Prema predanju, poslednji svetioničar i njegova porodica nisu preživeli, jer su navodno zmije ušle u njihov dom kroz otvorene prozore.

Share this Article